Behandelingen

Bij onze tandartsenpraktijk kunt u terecht voor uiteenlopende tandartsbehandelingen. De periodieke controles zijn preventief. Dan zijn er de vervolgafspraken voor specifieke behandelingen en de acute behandelingen. Acute behandelingen zijn het gevolg van plotselinge pijnklachten. Naast de reguliere zorg kunt u bij ons ook terecht voor aanvullende tandartsbehandelingen. De tandarts kan u informeren over bijvoorbeeld het bleken van uw tanden.

Preventie

Een gezonde mond is het begin van een gezond lichaam en houdt in: tanden en kiezen zonder cariës (gaatjes), gezond tandvlees dat niet bloedt en een gezonde tong en slijmvliezen. Daarom is een goede mondhygiëne de basis. Bij “De tandarts in Overloon” is dit een essentieel onderdeel van de tandartsbezoeken. De preventieassistente zal u indien nodig hierin begeleiden.

Aanvullende behandelingen

Heeft u behoefte aan een aanvullende tandartsbehandeling? Dan kunt u dit aangeven bij uw tandarts. Wilt u bijvoorbeeld wittere tanden, dan informeert uw tandarts u over de mogelijkheden. Als uw tandarts zelf constateert dat u gebitsproblemen heeft, dan gaat hij of zij niet zomaar tot actie over. Hij/zij legt de situatie eerst aan u voor. Als er een extra behandeling nodig is, zal uw tandarts u informeren over onder meer de risico’s, het resultaat en de kosten.

Pijnklachten 

Het kan zijn dat u ineens hevige kiespijn of pijn in de mond heeft. Dat is heel vervelend maar u hoeft er niet mee te blijven lopen. Wanneer u zo snel mogelijk contact met ons opneemt kunt u meestal dezelfde dag nog geholpen worden. Buiten onze openingstijden wordt u geholpen door de spoedpraktijk 0900 – 86 02. Voor meer informatie: www.tandartsspoedpraktijk.nl