Angstvrij naar de tandarts

  • Wordt je al duizelig bij het geluid van de boor of het zien van de injectienaald?
  • Is het tandartsbezoek met je kind steeds een drama?
  • Vermijdt je contact met anderen vanwege je slechte gebit?
  • Een operatie nodig maar eerst moet je gebit in orde zijn?
  • Schuif je het maken van de afspraak steeds voor je uit?

Angst is een emotie, net als blijdschap, boosheid en verdriet. We worden er vaak door overvallen en hebben er geen controle over en dat maakt het moeilijk om angstgevoel te verdragen. Het gevoel mag er eigenlijk niet zijn.

Juist het vechten tegen de angst maakt de angst nog groter. In ons onderbewuste denken we dat we het niet zullen overleven. Ons brein reageert intuïtief door te vechten, vluchten of verstijven. Dat was duizenden jaren geleden nodig als we oog in oog stonden met een gevaarlijk dier. Tegenwoordig zijn er nauwelijks nog gevaren die ons leven serieus bedreigen. Toch voelen we ons vaak angstig (stress) en dan gaan we vechten, vluchten of verstijven om het gevoel kwijt te raken en dat werkt averechts.

Nancy van Deursen is buiten de praktijkhouder al jaren tandartsassistente en heeft zich gespecialiseerd als angstcoach in het begeleiden van mensen met (extreme) angst voor de tandarts. Door middel van diverse technieken is zij in staat de angst beheersbaar te maken zonder extra verdovingen en lachgas.

Wij werken zonder overdreven behandelplannen; hiermee is onze praktijk uniek in de regio!

Neem gerust contact met Nancy op voor een geheel vrijblijvend (gratis) kennismakingsgesprek. Bel met 0478 – 45 05 05 of stuur een mail naar: nancy@detandartsinoverloon.nl